Kurt Scheller w naszym pensjonacie
Ponieważ świadomość ludzi na jakość spożywanych potraw wzrasta, a co za tym idzie stawiają oni coraz wyższe wymagania dotyczące jakości produktów, sposobów ich przygotowania, oraz serwowania.
Jednocześnie pragną poznawać nowe lokalne smaki, koniecznością staje się zdobycie i wdrożenie tajników wiedzy dotyczącej obróbki, zwłaszcza jagnięciny, traktowanej trochę po macoszemu w kolebce jej wytwarzania.
Jak wszyscy wiemy Kurt Scheller to mistrz i założyciel Akademii Kulinarnej. Pasja z jaką gotuje widoczna i wyczuwalna w każdym geście, sprawia że biorąc udział w warsztatach czujemy się jak zahipnotyzowani.Radość i zadowolenie po dokonaniu dzieła, powoduje euforię, a smakując potraw jesteśmy świadkami tego, że można jak się chce, jak się wie, jak się potrafi.
W warsztatach wzięło udział około 100 osób. Byli to przedstawiciele lokalnych obiektów gastronomicznych z Białki Tatrzańskiej, Bukowiny, Zakopanego i okolic.
Warsztaty udały się znakomicie mamy nadzieję że zdobyta wiedza będzie przydatna i zainspiruje naszych gości do tworzenia nowych cudownych smaków w swoich lokalach.
Dziękujemy za tak liczne przybycie i mamy nadzieję na kolejne równie inspirujące spotkania.
Wróć do przeglądu działu: Newsy